El projecte - Espirulina Natural
353
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-353,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

El projecte

El projecte

El nostre projecte neix del somni de transformació personal i col·lectiva emmarcat en la xarxa d’autosuficiència agroalimentària. Ens proposem un projecte de cultiu de proximitat i de desenvolupament rural, en equilibri amb el territori, que busca produir espirulina a Catalunya, per aportar un aliment saludable i d’alta qualitat com a alternativa a productes d’importació.

 

El cultiu es desenvolupa a les faldes del Montseny a la zona agrària de Cardedeu. Ens abastim d’aigua de la Vall de Vallforners ideal per la seva puresa i curt recorregut fins a les nostres instal·lacions.

 

Produïm de manera artesana amb filtratge manual i assecatge amb forn deshidratació que permet deshidratar a baixa temperatura (40ºc) per preservar al màxim les propietats alimentàries. Tots els processos es realitzen meticulosament en les nostres instal·lacions per produir espirulina deshidratada d’alta qualitat.

Qui sóc?

Ester Falgàs, emprenedroa, geòloga de formació i apssionada amb les ciències de la vida i la mare terra. Inicio el meu cotnacte amb l’espirulina al anys 90 relacionada amb amb activitat esportiva intesa, però amb el pensament que l’espirulina és un aliment exòtic. En un viatge, cap al 2014 coneixo projectes similars al sud de frança en un moment en què ressono amb totes les iniciatives de producció i consum local per un món més sostenible i equitatiu.

 

A partir d’aquí poso el fil a l’agulla i finalment neix l’any 2017  Espirulina Natural a Cardedeu després d’investigar, estudiar,  planificar  i realitzar estades a granges de França. A més em formo a l’escola agrària Centre de formation profesionelle et de promotion agricoles (CFPPA) de Hyeres, França.

 

L’estiu del 2018 s’obté la primera producció i s’inicia el projecte comercial. El nostre dia inclou la producció, l’explicació del  projecte, ensenyar les instal·lacions, fer xarrades, fires i visites a col·lectius i tendes sensibles amb la producció local kmO.

Ens encantaria poder-vos ensenyar com ho fem i que ens vinguessiu a visitar!